2011 Kínai Póló Turné

A Magyar Junior Póló Csapat tagja Ivanics Leonárd György 2011 Augusztus első hetében a Kínai Metropolitan Polo CLub meghívására Tiencsingbe (Peking kikötő városa) repült. A SUPA/CEPA közös csapat, Charles Betz vezetésével indult a kínai útra.

0 csapatok40 1akcio-

A résztvevő játékosok. Középen a játékvezető Charles Betz. Ivanics Leonard György balról a harmadik. Akció jelenet a kínai póló pályán

  A kínai pólóklub nem régen készült el és kezdte el a működését. Kezdésként az elmúlt télen nemzetközi snow póló bajnoksággal kezdték a szezont. (Hóágyúval készült füves/havas pályán, ázsia első snowpolo mérkőzései zajlottak.) Már több mint 100 (Új-zélandi és Ausztrál számazású póló loval) rendelkeznek és 2 angol trénerrel. Hatalmas 5 csillagos szálloda segíti a klub kiszolgálását.

  A kínai pólósok igen mérsékelt játéktudással rendelkeznek még jelenleg, de ismerve szorgalmukat, igen hamar jelentősen fognak fejlődni. Igen érdekes párhuzam, hogy pár évezreddel ezelőtt, a Császári Kína a Hunok szaktudását elsajátítva, lovaikat megvásárolva, képezte ki lovashaseregét, most pedig egy magyar pólós segítette a tanulásukat.  

  (A hun-magyar rokoni kapcsolatról idehaza is sok at olvashatunk, és a kínaiak minket hun rokonoknak tekintenek. Kina nyugati Ksziang Csing tartományában most is igen sok hun él, akiket most Ujguroknak hívnak.)

  A turné célja ugyanis a sporkapcsolatos ápolásán túl az volt, hogy a kínai sportolók megfelelő kqualitású játékosokkal játszhassanak és szaktudást sajátíthassanak el a meghívott európai sportolóktól

1falnl-

.