2014 jun 27-29 BELUGA CEPA- Buck’s Club Gentlemen’s Cup

2014 június 27-29 CEPA Buck’s Club Gentlemen’s Cup

Ismételten nagy sikerű lovaspóló versenyre került sor a Tabajdi Magyar Polo Club-ban. A verseny előzménye, hogy Chales Betz angol klubtulajdonos tavaly meghívta saját klubjába a CEPA csapatát. (Central European Polo Association, mely a Közép-Európai országok polo szövetségeket tömöríti.) A csapat tavaly győzedelmesen szerepelt kint Almásy Antal vezetésével, és most került sor a meghívás viszonzására.

 0 0 2 2014 06 29 buckscup 165v

A helyszín a Magyar Polo Club Tabajdi Polocentruma, mely nem csak gyönyörű, hanem Magyarországon egyedül tudja biztosítani

2 db a nemzetközi előírásoknak megfelelő minőségű és méretű „full size” pólópályát.

 

E rendezvényen azonban már nem csak az Angol (Soft-Kulcs Team, Charles Betz vezetésével), és a CEPA (Belgravia Team, Almásy Antal vezetésével) csapat indult, hanem 2 magyar csapat is. (Beluga Team, dr. Ivanics György vezetésével, és a FlowAviation, Szegedi Gábor vezetésével)

 

 0 2 2014 06 29 buckscup 122-

A képen éppen az angol csapat kapitánya Charles Betz készül a „fonák” ütéshez, Martin Magal próbálja ebben meggátolni „pus-solva”, vagyis a lovával eltolni igyekszik Charles Betz lovát. Gus Prentice az angolok legjobb játékosa oldalról figyeli az akciót.

A 3 napi tartó torna sorozat izgalmas mérkőzéseket eredményezett, és a végső sorrend csak a vasárnapi utolsó, a két magyar csapat közötti mérkőzésen dőlt el, melyen szoros küzdelemben a Beluga Team 7:6 arányban legyőzte a FlowAviation csapatát.

Ezáltal az Magyar Polo Club Beluga csapata 5 pontjával első helyezést érte el. A II. helyezést a CEPA Belgravia csapata szerezte meg 4 ponttal. Az angol csapat lett a III. helyezett, és a FlowAviation pedig a IV. helyezést élte el.

 0 2 2014 06 29 buckscup 373-

Érdekes akció jelenet a döntő mérkőzésről. A Beluga csapatban Dr. Ivanics György és fia Ivanics Leonárd együtt játszott egymás segítve.

Itt éppen az látható hogy a FlowAviation játékosan Cséri Balázs leszerelte Ivanics Leonárdó-t, de a szorosan mögötte haladó dr. Ivanics György visszaszerzi a labdán. Ebből is jól látszik póló csapatsport

 

A helyezésektől függetlenül a verseny minden csapattagja és természetesen a meghívott vendégek is jól szórakozhattak, mert erről a szponzorok által nyújtott támogatásból a vendéglátó csodálatos programokkal gondoskodott.

 

 0 0 0 2014 06 29 buckscup 640-

A győztes Magyar Polo Club Beluga csapat (Dr. Ivanics György, Ivanics Leonárd, Kis Péter, Martin Magal) a hatalmas üvegkupával ünnepelt. Előtérben, sötétkék mezben az angol Soft-Kulcs csapat tagjai, fehér mezben a CEPA Belgravia csapat, világoskék mezben pedig a FlowAviation csapat tagjai. A versenyen résztvevő játékosok és hozzátartozóik, e sportágban hagyományosan együtt ünnepelnek.